Εμμηνόπαυση διατροφή και άσκηση 

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική φάση στη ζωή μιας γυναίκας, κατά την οποία οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν μπορεί να επηρεάσουν τη διατροφή και το είδος της  προπόνησης.

Εμμηνόπαυση διατροφή και άσκηση 

1. Διατροφή:

Καταναλώστε μια ποικιλία τροφίμων που περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης , ζωικές πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα κορεσμένα λίπη και την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

2. Υδροθεραπεία:

Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος. Προσπαθήστε να πίνετε αρκετό νερό καθημερινά για να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο.

3. Άσκηση:

Συνεχίστε να ασκείστε τακτικά, προσαρμόζοντας την ένταση και τη διάρκεια ανάλογα με την ενέργεια που έχετε. Επιλέξτε μια προπόνηση που σας αρέσει και σας κρατάει ενεργούς αρκεί να αποτελείται από αντιστάσεις και βάρη έτσι ώστε να συμβάλει στην διατήρηση της μυϊκής και οστικής μάζας 

4. Υγιες βάρος:

Η εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη σύνθεση του σώματος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της τακτικής

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οπότε είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να προσαρμόζετε τη διατροφή και την άσκηση ανάλογα.

Σχολιάστε